НАЙБІЛЬШЕ В ЄВРОПІ ПОГОЛІВ'Я КУРЕЙ НЕСУЧОК

AVANGARDCO INVESTMENTS PUBLIC LIMITED ОПЕРАЦІЙНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЗА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2011 р.

КИЇВ, УКРАЇНА – AVANGARDCO INVESTMENTS PUBLIC LIMITED (LSE: AVGR) («Компанія» або «Авангард»), найбільший виробник яєць і яєчних продуктів в Україні оголошує операційні результати за перші шість місяців 2011 року, що завершилися 30 червня.

Виробництво яєць

Протягом першої половини 2011 року Авангард збільшив обсяги виробництва яєць на 51% до 2 875 млн. шт. (1 півріччя 2010 року – 1 910 млн. шт.) насамперед за рахунок збільшення поголів'я птиці в першій половині 2011 року. Станом на 30 червня 2011 року поголів'я становило 24,4 млн. (1 півріччя 2010 року – 18,6 млн. голів).

Середня ціна реалізації яєць в першому півріччі 2011 року зросла на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становила 0,53 грн. за 1 шт. (без урахування ПДВ) (1 півріччя 2010 року – 0,52 грн. за 1 шт. (без урахування ПДВ)). У другому півріччі 2011 року Компанія очікує подальшого збільшення цін на яйця. Обсяг продажів стороннім покупцям збільшився на 31% до 2 139 млн. шт. (1 півріччя 2010 року – 1 631 млн. шт.).

Протягом першої половини 2011 року Компанія продовжувала реалізовувати стратегію, спрямовану на диверсифікацію клієнтської бази. Відповідно частка продажів через сучасні мережі роздрібної торгівлі збільшилася до 30% від їх загального обсягу (1 півріччя 2010 року – 7%).

У першому півріччі 2011 року Компанія експортувала яйця на ринки Близького Сходу, а також в країни СНД.
Виробництво яєчних продуктів

Протягом перших шести місяців 2011 року Компанія переробила 534 млн. шт. яєць (1 півріччя 2010 року – 287 млн. шт. яєць). Середня ціна реалізації сухих яєчних продуктів становила 6,91 дол. США за 1 кг. (без урахування ПДВ) (1 півріччя 2010 року – 6,78 дол. США за 1 кг. (без урахування ПДВ)).

Протягом першого півріччя 2011 року Компанія експортувала сухі яєчні продукти на ринки Азії, Близького Сходу та Північної Африки.

Інвестиційні проекти «Авіс» та «Чорнобаївське»

Будівництво птахівничих комплексів з виробництва яєць «Авіс» та «Чернобаївське» здійснюється згідно з графіком.

7 липня 2011 року відбулося урочисте відкриття першої черги зони з утримання курей-несучок на птахівничому комплексі «Авіс». Серед запрошених гостей були керівники муніципальних органів влади Хмельницької області, представники інвесторів і інвестиційних фондів.

Прогрес будівництва операційних об’єктів на комплексі «Авіс» доступний за посиланням.

Збільшення виробничих потужностей

У першому півріччі 2011 року менеджментом Компанії було прийнято рішення збільшити виробничі потужності комплексу з виробництва яєць «Авіс», зокрема потужності з підрощення молодняка і утримання курей-несучок буде розширено з 1,5 млн. до 2,5 млн. голів і з 3 млн. до 5 млн. голів відповідно. Потужності заводу з виробництва біогазу буде збільшено з 9,74 МВ/год до 20,4 МВ/год електроенергії і з 11 МВ/год до 22 МВ/год теплоенергії.

Експорт в ЄС та Росію

На даний момент Компанія чекає на рішення ЄС з приводу можливості експорту яєчної продукції до країн-членів ЄС. Завод з переробки яєць ТОВ «Імперово Фудз» пройшов необхідний аудит, який дозволить Компанії розпочати експорт відразу ж після отримання дозволу Україною з боку уповноваженого органу ЄС.

Компанія також працює над отриманням дозволу на експорт яєць та яєчних продуктів в Росію. Авангард планує отримати дозвіл на експорт в 3-му кварталі 2011 року.

Завод з переробки яєць ТОВ «Імперово Фудз»

8 червня 2011 року ТОВ «Імперово Фудз» отримало дозвіл від Антимонопольного комітету України (АМКУ) на придбання корпоративних прав ТОВ «Імперово ЛТД» у ТОВ «Станіславська Торгова Компанія».

16 червня 2011 року ТОВ «Імперово ЛТД» завершило процес реєстрації прав власності на виробничі потужності ТОВ «Імперово Фудз». Відповідно 8 липня 2011 року було внесено зміни до договору оренди виробничих потужностей ТОВ «Імперово Фудз», а саме відбулась заміна сторони, тобто ТОВ «Станіславська Торгова Компанія» (орендодавець) була замінена на ТОВ «Імперово ЛТД».
Менеджмент Компанії задоволений операційними результатами за перше півріччя 2011 року і очікує хороших фінансових результатів за підсумками звітного періоду. Консолідована фінансова звітність Компанії за перше півріччя 2011 року буде опублікована 30 серпня 2011 року. Цього ж дня менеджмент Компанії проведе конференц-дзвінок для обговорення фінансових результатів з інвесторами та аналітиками.

Для запитів інвесторів:

Вікторія Корольчук
Аграрний Холдинг Авангард
Начальник відділу відносин з інвесторами

Моб.: +38 067 214 84 23
e-mail: v.korolchuk@avangard.co.ua